HTC Vive huren

Toen Facebook na enkele jaren van ontwikkeling en juridische perikelen met de Oculus Rift op de markt kwam, bleken de reacties niet altijd even positief. Met name het gebrek aan een “room scale” ervaring werd niet goed gewaardeerd, de toekomst van Virtual Reality zou immers vrij bewegen in de virtuele ruimte zijn. En toen verscheen de HTC Vive, met de nauwkeurige Vive controllers en de ingenieuze “Lighthouse” tracking maakte deze VR bril alle beloftes waar. Toch vielen de verkopen behoorlijk tegen, een HTC Vive huren blijkt daarentegen wel populair te zijn. Wat is de HTC, waarom zou je een HTC Vive huren en wat gaat de toekomst ons brengen?

Wat is de HTC Vive?

Hoewel de naam “HTC” prominent op elk exemplaar van de Vive prijkt, komt veel kennis en technologie bij Valve vandaan. Dit is de software gigant achter spellen als Half Life en DOTA 2, maar vooral ook van het Steam platform voor computerspellen. Smartphone fabrikant HTC en gaming autoriteit Valve waren tegelijkertijd bezig met het ontwerpen van een VR headset. HTC is goed in hardware, Valve is goed in software, dus het leek interessant om de koppen eens bij elkaar te steken. Daarmee konden ze de strijd aan met de Oculus Rift, een voormalig hobby project dat werd opgeslokt door Facebook.

Huren of kopen?

Ondanks de “room scale” ervaring en de innovatieve Touch controllers bleef het grote verkoopsucces uit. Dat is niet zo verbazingwekkend omdat je naast de VR bril ook nog een gaming PC nodig hebt, en de nodige technische expertise. Een HTC Vive huren bleek wel populair, althans in China waar HTC afspraken had gemaakt met internet café’s. Hierdoor konden gamers goedkoop kennismaken met “echte” VR, niet de smartphone oplossingen van Google of Samsung. De HTC Vive huren is niet voorbehouden aan het Chinese publiek, ook in Nederland bestaan er mogelijkheden voor een HTC Vive huren.

Waarom een HTC Vive huren?

Er zijn diverse redenen om deze VR bril te huren, hier zijn de meest gehoorde voordelen:

  • De hardware is nog te duur: De prijzen voor een HTC Vive headset zijn behoorlijk gedaald, toch is het nog geen kwestie van een “impuls aankoop”. Naast de VR bril heb je ook VR controllers nodig, VR trackers of een draadloze module. Tel daar ook nog even een gaming PC bij op en je komt al snel aan enkele duizenden euro’s. Dan is een HTC Vive huren toch wel interessant, zeker wanneer je niet dagelijks gebruik zult maken van dit systeem.
  • De technologie is nog te ingewikkeld: Je ziet al aan de diverse elementen dat er flink wat aangesloten moet worden. Valve heeft een heel leuke handleiding gemaakt op basis van het populaire spel “Portal”, toch zou het eigenlijk niet zo ingewikkeld moeten zijn om een VR headset aan de praat te krijgen. Je kunt zelf aan de slag gaan, of een HTC Vive huren inclusief ondersteuning tijdens bijvoorbeeld evenementen of beurzen.
  • De software is nog te beperkt: Er zijn fantastische apps verkrijgbaar voor de Vive, laat dat duidelijk zijn. Van prachtige VR games tot aan software om creatief mee aan de slag te gaan. Toch ligt de grootste potentie in de ontwikkeling van software op maat. Met een VR applicatie kun je de betrokkenheid met klanten verhogen, je kunt trainingen geven binnen een bedrijf en je kunt je eigen stempel drukken op een VR presentatie. Dan wordt een HTC Vive huren pas echt interessant, uiteindelijk moet Virtual Reality een middel zijn, het is geen doel op zich.
  • De ontwikkelingen gaan in hoog tempo: Toen de Oculus Rift op de markt verscheen vond Facebook dat VR vanuit een draaiende bureaustoel al voldoende was, HTC liet zien dat rondlopen wel degelijk een meerwaarde biedt. Maar die draadloze oplossingen zoals de Gear VR van Samsung bieden ook mogelijkheden, de Mixed Reality headsets voor Windows 10 hebben zelfs helemaal geen losse tracking kastjes meer nodig. De ontwikkelingen gaan zo snel dat aanschaf van VR hardware voor veel consumenten en instellingen gewoonweg niet te verantwoorden is. Daar heb je met een HTC Vive huren allemaal geen last van, je huurt gewoon wat er op dat moment beschikbaar is.

Toekomst van de HTC Vive

Er was een goede reden voor HTC om zich in de VR markt te storten; de markt voor smartphones waar geen Samsung of Apple op staat is flink gedaald. Toch maakt HTC goede hardware, en dat feit is Google zeker niet ontgaan. Daarom heeft Google een groot deel van het smartphone team overgenomen voor hun eigen toestellen, en HTC gebruikt dat geld om verder te ontwikkelen in Virtual Reality. De HTC Vive Pro is daar een voorbeeld van, nog een reden dus om de HTC Vive te huren en niet te kopen, er gaat nog veel moois aankomen de komende tijd! Informeer bij de specialist naar de nieuwe ontwikkelingen, en de mogelijkheden op dit moment.

Meer weten? Een VR bril huren: zo maak je de keuze.

 

CategoriesVR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *